Grillar.net
Grillar.net » Tips » Så rengör du din grill

Så rengör du din grill

Publicerad: 2008-03-26 | Andra artiklar om: Tips

Just rengöring slarvas det med en hel del. Rengöringen av din grill är extremt viktig då det vid slarv kan leda till obehagliga sjukdomar. Viktig att komma ihåg är att grillgallret ska göras rent varje gång innan användning. Här följer några tipps om rengöring av grillgaller.

Rengöringskit för grillMässingsborste
Ett mycket bra sätt att rengöra sitt grillgaller på är att använda värme och en mässingsborste. Man lägger helt enkelt på gallret på elden eller den varma glöden i ca 10-15 minuter. Där efter borstar man rent gallret med en mässingsborste. Borsta ordentligt! När det gäller val av olika mässingsborstar ska man gärna köpa en borste av bra kvalitet. Dessa är något dyrare fast håller längre och är mycket lättare att rengöra med. En rekommendation från vår sida är att köpa en mässingsborste från Weber eller Landmann. Detta sätt att rengöra grillgallret på är mycket miljövänligt.

Kemikalier
Om man inte vill använda en mässingsborste kan man även använda olika kemikalier.  Vilken av alla kemikalier beror på olika tillverkar och på hur smutsigt gallret är. Vanligt diskmedel och stålull är det vanligaste bland svenssons. Kemikalier är mycket mer farliga för miljön och man bör nog tänka en gång extra innan man lägger bort mässingsborsten som ett alternativ.

Annons

 

Kategorier

Gasolgrillar
Olika typer av grillar
Recept
Tester
Tillverkare
Tips
Veckans meny
Vintips till grillat
Jämför priser på elgrillar
Jämför priser på gasolgrillar
Jämför priser på kolgrillar

 

Senaste artiklarna

Weber Genesis S-310
Weber Summit E-450
Weber Summit E-650
Weber Spirit E-210 Classic
Weber Genesis E-320
Elgrillar
Dags att uppgradera grillen?
Gör i ordning grillen inför vintern
Barbecook
Gasolflaskor

 

Landmann

 

Weber

Översikt | Sekretesspolicy | © 2022 Grillar.net en del av HMG