Grillar.net
Grillar.net » Tips » Grilla med gasolgrill

Grilla med gasolgrill

Publicerad: 2008-05-02 | Andra artiklar om: Tips

Att grilla med gasolgrill är både lätt och behändigt. En del tror att det kan vara omständigt att använda en gasoldriven grill men det är det inte.

GasolgrillFörberedelser

Kontrollera att regulatorslangen och anslutningarna är täta och koppla därefter till gasolflaskan till grillen. Visa gasolgrillar har ett fat eller en bricka under brännarna som är till för att samla upp fett och matrester. Har din grill detta ska du först fylla på med finkorning sand, kattsand eller annat absorberande och brandsäkert material. Därefter är du redo att starta grillen.

Antändning

Börja med att vrida på ventilen gasolflaskan. Därefter vrider du på reglagen på din grill som har en gnisttändare kopplad till sig. Vill du sedan tända fler gasolbrännare vrider du bara på dessa reglage med. Låt sedan grillen stå på max 3-4 minuter med locket öppet för att värma upp grillgallret eller stekplattan ordentligt. Nu är du börja grilla.

Grillning och rengöring

Själva grillningen går till på samma sätt som med vilken annan grill som helst. Dock med den skillnaden att du enkelt kan reglera värmen efter hur du vill ha den.

När du sedan grillan klart ska du låta grillen stå på max cirka 2 minuter för att bränna bort allt fett. Därefter tar du en rengöringsborste och rengör brännarna, det är mycket lättare att få bort allt fett och matrester när grillen fortfarande är varm.

Annons

 

Kategorier

Gasolgrillar
Olika typer av grillar
Recept
Tester
Tillverkare
Tips
Veckans meny
Vintips till grillat
Jämför priser på elgrillar
Jämför priser på gasolgrillar
Jämför priser på kolgrillar

 

Senaste artiklarna

Weber Genesis S-310
Weber Summit E-450
Weber Summit E-650
Weber Spirit E-210 Classic
Weber Genesis E-320
Elgrillar
Dags att uppgradera grillen?
Gör i ordning grillen inför vintern
Barbecook
Gasolflaskor

 

Landmann

 

Weber

Översikt | Sekretesspolicy | © 2020 Grillar.net en del av HMG